19 mai 2016

Institutul Blecher, ediția 129



Marius Aldea (n. 1987) este absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității de Vest. A fondat și a scris mai mulți ani în revista online subCultura. A publicat mai multe volume de poezie, cele mai recente fiind Simfonia frânei (2011) și sinistra (2015). În 2013 a coordonat, alături de Bogdan Munteanu, antologia Cu fața la perete urmată de proiectul Scriitorii sunt pe Facebook care a câștigat premiul pentru cea mai bună campanie de PR/Marketing/CSR la Gala Industriei de Carte din România (ediția a III-a, 2014).

Ivona Catană (n. 1996) este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București. În 2015 a primit Premiul special „Apolodor” în cadrul Festivalului Național de Poezie „Gellu Naum”.

Mircea Andrei Florea​ (n. 1996) a absolvit Colegiul Național „Sf. Sava” din București și este student în anul I la Facultatea de Matematică. A participat la mai multe concursuri, tabere și ateliere pentru poeți nedebutați și a publicat poezie pe site-ul Subcapitol.

Anastasia Gavrilovici (n. 1995) este studentă în anul II la Facultatea de Litere a Universității București. A fost redactor al revistelor „Alecart” și „Zona nouă” și traduce literatură din engleză, franceză și spaniolă.
  
Alexandra M. Păun (n. 1981) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța. Scenaristă și producătoare de film indie, a publicat poezie în antologia Taberei de la Săvârșin, La negru (2015).

Horia Șerban (n. 1995) a terminat Colegiul Național „Sf. Sava” din București și este student la Facultatea de Drept. A publicat poezie pe site-ul „Subcapitol” și în revista „Poesis internațional”. A citit la edițiile 98 (din 30 noiembrie 2014), 100 (din 22 februarie 2015) și 112 (din 1 noiembrie 2015) ale Institutului Blecher.

Invitat special:
Peg Boyers (SUA) s-a născut în San Tomé, Venezuela, dar şi-a trăit anii copilăriei şi ai adolescenţei în Italia, Spania, Cuba, Nigeria, Indonezia şi Libia, stabilindu-se apoi în Statele Unite ale Americii. Este cetăţean american, dar şi o adeptă a pendulării cu dezinvoltură între diferite culturi şi limbi, fiecare călătorie însumându-se bogăţiei sale culturale. Volumele sale de poezie Hard Bread (2002), Honey with Tobacco (2007) și To Forget Venice (2014) au fost publicate de University of Chicago Press. Este lector la Departamentul de limbă Engleză al Skidmore College, profesor la Columbia University și editor executiv al revistei „Salmagundi”.


Moderatori: Claudiu Komartin și Tiberiu Neacșu

Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie București „Tu Nu Citești Poezie?”

Niciun comentariu: